Paina otsikossa nähdäksesi tapahtuman sisällön.
INKA Satakunta-projektin loppuseminaari!
Aika: ke 19.1.2022 klo 8.30 – 11.45
Paikka: Teams
Tilaisuuden fasilitoi Toni Pienonen, Crazy Town Oy, projektin ulkoinen arvioija
Ohjelma
Tilaisuuden avaus
Juhani Sundell, Satakunnan TE-toimiston johtaja, ohjausryhmän puheenjohtaja
Alustus päivän teemaan
Päivi Lankoski-Raitio, INKA Satakunta -projektin projektipäällikkö
Lupa toimia eri tavalla
Anssi Tuulenmäki, yli-innovaatioaktivisti
Tauko
Työsuhteisen työnhakupilotin tulokset ja hyödyntäminen pohjoismaisen työvoimapalvelumallin toimeenpanossa
Mikko Kesä, Mikko Kesä Oy
Kohtaanto-ongelma on systeeminen haaste. Miten digitalisaatio voi auttaa?
Harri Ketamo, HeadAI Oy
Eri tavalla onneen
Akseli Reho, keksijä
Loppuyhteenveto
Toni Pienonen, Crazy Town Oy
Paina otsikossa nähdäksesi tapahtuman sisällön.
Tilaisuuden tavoitteena oli muodostaa yhdessä tilannekuvaa työllisyys- ja elinvoimapalvelujen tilanteesta Satakunnassa.
Aamukahvien tavoitteena oli muodostaa yhdessä tilannekuvaa työllisyys- ja elinvoimapalvelujen tilanteesta Satakunnassa. Vaihdoimme kuulumisia, keskustelimme ajankohtaisista teemoista ja vahvistimme yhteistä palveluidemme yhteisöä.
Tilaisuudessa pohdittiin yhdessä ajankohtaista tilannekuvaa työllisyys- ja elinvoimapalvelujen tilanteesta Satakunnassa. Työskentelyä fasilitoi yhteiskehittämisen ja verkostotyön asiantuntija KTT Timo Järvensivu. Hän on tutkinut ja kehittänyt yhteiskehittämisen ja verkostotyön käytäntöjä yli 15 vuotta. Järvensivu on myös julkaissut aiheesta kirjan Verkostojen johtaminen – Opi ja etene yhdessä (2019, lisätietoja www.verkostojenjohtaminen.fi).
Palveluprosessit paremmaksi – siiloista saumattomuuteen seminaarisarja. Työllistymistä edistävien palvelujen uusia sisältöjä kuntoutumisen, kouluttautumisen, työllistymisen ja toimeentulon näkökulmista. Ratkaisuja haastaviin asiakastilanteisiin. Seminaarisarjan päätöstilaisuus oli 16.3.2021.
Paina otsikossa nähdäksesi tapahtuman sisällön.
Miten osoitamme asiakkaan etenemisen työllistymisen polulla nykyistä paremmin? Mitä mahdollisuuksia työn opinnollistaminen tarjoaa? Miten eri toimijoiden välinen yhteistyö (julkinen, yksityinen, järjestöt) voi edistää työllisyyttä?
Porin kaupungin, Ohjaamon (ESR) ja ELY-keskuksen INKA Satakunta (ESR) -hankkeen järjestämä tietoiskujen ja työpajojen sarja tehokkaan verkostotyön kehittämiseksi ja palveluverkon parantamiseksi.
Palveluprosessit paremmaksi – siiloista saumattomuuteen seminaarisarja. Työllistymistä edistävien palvelujen uusia sisältöjä kuntoutumisen, kouluttautumisen, työllistymisen ja toimeentulon näkökulmista. Ratkaisuja haastaviin asiakastilanteisiin.
INKA Satakunta- ja Ohjaamo-hankkeen järjestämä etäseminaari verkostoyhteistyöstä.
Satakunnan EU-rahoitteisten hankkeiden Eurooppa-päivä 09.05.2020. Ideana esitellä EU-rahoitteisella toiminnalla tehtävää työtä Satakunnassa ja valtakunnallisesti osallisuutta, työllistymistä ja kiertotaloutta kehittäen. Hankeyhteistyöryhmän linjauksia viestintäkäytäntöihin ja ideoita yhteistyön kehittämiseen.
INKA Satakunnan ja ASte-hankkeen työpaja INKAssa pilotoitavista palveluista.
INKA Satakunta esitteli SataRekry-messuilla hankkeessa ja niiden piloteissa käytettyjä digipalveluita.
Satahyvää 2020 tutkimuspäivä INKAn piloteihin liittyvistä yliopistotutkimuksista. Käyttäjäkokemuksen merkitys osaamisen tunnistamista mahdollistavissa palveluissa.
Paina otsikossa nähdäksesi tapahtuman sisällön.
INKA Satakunnan ja Ohjaamo Satakunnan kutsu hankkeille yhteistyön laajentamisesta ja tulevan vuoden teemoista.
Vuorovaikutusta ja hankkeen digipalveluiden esittelyä kansainvälisen taustan asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Päin duunii-toimintapäivän työpajassa Yhteisötalo Otavassa.
SATASIA-asiakaskehittäjäryhmän jäsenet koolla pohtimassa vertaistuen merkitystä ja terveydenhuollon toimivaa yhteistyötä palveluprosesseissa.
INKA Satakunta osallistui EESC:n Artificial intelligence, robotics and digital services for the wellbeing of citizens-konferenssitilaisuuteen. Ohjelmassa oli luentoja ja keskusteluja digitalisaatiosta, väestökehityksestä, työn murroksesta ja globalisaatiosta.
INKA kutsui koolle hanketoimijoita pohtimaan vaikuttavuutta, sen syntyä, viestintää ja todentamista eri hankkeissa. Asiantuntijana toimi Toni Pienonen, Crazy Town.
INKAn työpaja työllistymistä ja palveluohjausta edistävästä MyGoals-palvelusta hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka -ohjelman tilaisuudessa. (#hyteairo-ohjelma) Innovaatiopajoissa terveys- ja teknologiayritysten, tutkimuslaitosten ja oppilaitosten edustajat kehittelivät uusia digitaalisia palvelumalleja, joilla edistetään tekoälyn ja robotiikan hyödyntämistä.
Väestörekisterikeskuksen kehittämän Digikompassi-pelin ympärille rakentuvassa työpajassa keskusteltiin organisaatioiden kehittämistarpeista. Pelilliset työpajat järjestettiin Satakunnan työpajojen esimiehille, Satakunnan Yrittäjille ja Satakunnan yhdistystoimijoille sekä Satakuntalaisille työllistymistä edistäville hankkeille.
INKA-hankkeessa pilotoitavien digi- ja valmennuspalvelujen esittelyt TE-toimistossa ja Crazy Townissa. Esittelijöinä BearIT, Headai ja Satakoulutus.
INKAn MyGoals-sovelluksen esittelyä ja kehittämisvinkkien keruuta kohderyhmiltä Kansalaistori-tapahtumassa. Aste-, Kampus-Sote-, Ahkerasti yhdessä-, RoboAi-, ja Winkkari-hankkeiden tietoiskuja.
INKA mukana SuomiAreenassa. Katso keskustelu Muutos on uusi normaali – oppimalla menestymme täältä
INKA esitteli ja testautti Säkylän Huovinrinteellä varusmiespalvelusta kotiutuville Microcompentencies-palvelua HeadAin kanssa.
Porin Ohjaamon kanssa yhteistyössä järjestetyssä työpajassa asiantuntijat ja palvelun käyttäjäkohderyhmät tutustuivat Microcompetencies-palveluun, jonka avulla voidaan tunnistaa osaamista ja löytää sopivia työpaikkoja.
SATASIA-kehittäjäryhmä pohti työelämän ja digitaalisten palveluiden tulevaisuutta ja tutustui Suomi.fi sekä INKAn MyGoals-palveluun.
INKAn järjestämä ajankohtaisfoorumi osaamisen tunnistamisesta, sen haasteista ja mahdollisuuksista työllistämispalveluiden kehittämisessä. Osaamista ja työtä Satakuntaan asiantuntija-alustus/Sanna Suomalainen-Ajanko ja Juha-Pekka Myllymäki.
Hack the Work 2019 -tapahtumassa yhteiskehitettiin työllistymistä edistäviä palveluita ja haettiin uusia ratkaisuja ammattilaisten ja palveluntuottajien työn tueksi.
Foorumissa esiteltiin maakunnallisten työllistämispalveluiden ajankohtaiskatsaus ja pohditiin hyviä käytäntöjä Ohjaamo- ja TYP-työhön. Työllistymistä edistävien palveluiden ja alueellisten kokeilujen vaikuttavuutta ja rajapintojen toimivuutta pohdittiin työllisyysasintuntija Mikko Kesän johdolla.
Kehittäjäryhmän pohdintaa aiheista Kolmannen sektorin tarjoamat mahdollisuudet, Digitaalisuus, Työvoimapula ja maahanmuutto sekä Aktiivimalli.
27.3.2019 Kasvu- ja sotepalvelujen yhteistyönä järjestettiin tilaisuus maahanmuuttajien palvelujen tulevaisuudesta Satakunnassa. Asiantuntijoina Päivi Laine, palvelujohtaja Satakunnan TE-toimistosta ja hyvinvoinnin suunnittelija Piia Astila Satasairaalasta.
8.5. 2019 Luomme yhdessä perustaa maakunnallisille maahanmuuttajien palveluille- tilaisuus. Päivän puheenjohtajina toimivat Heli Toroska sosiaalialan osaamiskeskus Pikassoksesta ja Su Ran Kim Porin Perusturvasta. Esittelyssä olivat myös Tampereenja Turun palvelut ulkomaalaistaustaisille.
Asiakaskehittäjäryhmän toiminta starttasi aiheella Palveluja ihmiseltä ihmiselle – vertaistuki tehokkaampaan käyttöön keskustelutilaisuudella. Teemoina olivat digitalisoitunut palvelupolku, palveluohjauksen merkitys, palvelutarpeen kohtaanto ja positiivinen asiakkaan kohtaaminen.
INKA Satakunnan markkinavuoropuhelu-tilaisuus kokosi valmennus- ja digipalvelujen palveluntuottajia, henkilöstövuokrausyrityksiä, viranomaisia, oppilaitoksia sekä etujärjestöjen ja kolmannen sektorin edustajia keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Teemoina olivat mm. digipalvelut. työhönvalmennuksen palkkiomallit, verkostoyhteistyön kehittäminen sekä asiakkaiden rooli palveluiden kehittämisessä.
Tapahtumassa tutustuttiin uusiin työllistymistä ja hyvinvointia edistäviin digitaalisiin palveluihin ja kerättiin uusia ideoita asiakkaiden tuen tarpeen tunnistamiseen, palveluohjaukseen ja motivointiin.
Paina otsikossa nähdäksesi tapahtuman sisällön.
Satakunnan maakuntauudistuksen, ELY-keskuksen INKA Satakunta-hankkeen ja Rauman Seudun Työnhakijat ry:n kanssa yhteistyössä järjestetyssä info-/keskustelutilaisuudessa koottiin näkemyksiä kuntoutuksen ja työllistymistä edistävien palvelujen kehittämistarpeista erityisesti kolmannen sektorin näkökulmasta.
INKA Satakunta ja SATAOSAA-hankkeen järjestämän Monialaisen uraohjauksen ja työhönvalmennuksen kehittämispäivän aiheina olivat tuetun työllistymisen malli eri näkökulmineen, tutkittu tieto, arjen käytännöt ja uusien toimintatapojen ideointi.