0

Pesäpuu ja verkosto rakentuvat

Ketterät ja verkostoituvat toimintatavat

Projektissa keskityttiin erityisesti rekrytointi- ja osaamispalveluiden kokonaisuuksiin sekä sote- ja työllisyyspalveluiden yhdyspintoihin. Ratkaisuja palveluiden vaikuttavuuden sekä työn ja tekijän kohtaannon parantamiseen etsittiin Satakunnassa paikallisten toimijoiden tarpeiden pohjalta. Kun työnhakija saa oikea-aikaisen ja osaavan tuen työllistymiseen, työttömyys vähenee ja työttömyyden aiheuttamat kustannukset pienenevät.

 

Pesäpuun rakentajat

  • Projektipäällikkö
    Päivi Lankoski-Raitio
  • Projektisuunnittelija
    Raija Vataja
  • Projektikoordinaattori (8/2018–8/2020)
    Sari Hatanpää
  • Ohjausryhmään kuului rahoittajan ja taustaorganisaation edustajien lisäksi edustus TE-toimistosta, kunnista, järjestöistä, yrityksestä ja oppilaitoksista
  • Resurssit, mahdollistajat
    • ESR-rahoitus, Satakunnan ELY-keskus

Yhteistyökumppanit

Kumppanuusverkostoon kuuluivat TE-palvelut, TYP-toiminta, kunnat, palveluntuottajat, yritykset, välityömarkkinatoimijat, Keski-Suomen ELY-keskuksen toteuttama MARKE-hanke, muut hankkeet Satakunnassa ja muut vastaavat valtakunnalliset projektit, asiantuntijat ja ulkoinen arvioija.

Palvelujen käyttäjät ja työttömät työnhakijat olivat mukana asiakaskehittäjäryhmän, teemaryhmien ja pilottien kautta. Asiakkaiden näkökulma oli tärkeä hankkeen toimenpiteiden vaikuttavuuden todentamisessa ja arvioinnissa.

Yhteistyö Keski-Suomen ELY-keskuksen kanssa

Palveluiden ja markkinoiden kehittämisessä hyödynnettiin vertaiskehittämistä, joka mahdollistaa eri alueiden vertailun kehitettäessä palveluita ja vahvistettaessa toimivien mallien juurruttamista.

Vertaisyhteistyötä tehtiin erityisesti Keski-Suomen ELY-keskuksen MARKE-palvelumarkkinoiden kehittäminen -hankkeen kanssa. Vertaiskehittäminen Hankkeen kaksi vahvaa kehittämiskohdetta olivat uudenlaiset palvelut TE- ja sote-palvelujen yhdyspinnoilla vaikeasti työllistettäville asiakkaille sekä laadulliset tulosperusteet määrällisten tulosten tukena hankinnoissa. Inkan tavoitteena oli hyödyntää MARKE-hankkeen palvelumalleja Satakunnassa.

Marke-hanke päättyi 31.7.2021. Yhteistyötä jatkettiin LAAVA-hankkeen (Laatua ja vaikuttavuutta työllisyyden hoitoon) kanssa 1.3.2021 alkaen.

INKA-brändi