Luku 10 Sivu / 45

Luku 10

Pieni-suuri päätös

Pieni-suuri päätös

Tässä kirjassa olet tutustunut muun muassa ravinnon, liikunnan, unen ja stressin vaikutuksiin omaan hyvinvointiisi. Elintapamuutos koostuu pienistä haasteista, kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla. Kerran vuodessa nautittu tippaleipä tai muu satunnainen herkku ei ketään kaada, sen sijaan päivittäisillä valinnoilla on merkitystä.

Muutokset kannattaa tehdä itselle mielekkäällä tavalla. Päätä onnistua riittävästi päivittäin, niin muutokset tapahtuvat helpommin. Päätösten teko on valitsemista vaihtoehtojen välillä. Tunne, järki ja tilanne ovat aina vaikuttamassa valintoihisi.

Kysy itseltäsi seuraavia asioita ja mieti mitä vastaisit: Millainen muutos tuntuisi hyvältä ja motivoivalta ja mikä on sinulle erityisen tärkeää? Tuntuuko ajatus muutosten tekemisestä myönteiseltä ja mahdolliselta.

Voidaksesi hyvin, tarvitset monipuolista ruokaa. Päivittäinen liikkuminen lisää hyvää oloa ja kohentaa terveyttä. Mieti, mikä on sinulle mieluisin tapa liikkua? Elämän suola ovat myös mielenkiintoiset asiat ja harrastukset, joista saat innostusta, elämyksiä ja joiden parissa rentoudut.

Pienistä elämäntapamuutoksista tulee isoja, kun niitä toistetaan 365 kertaa vuodessa.

Minun tarinani

Jarin tarina – Kolme kertaa sydän rikki

jarin_kuva

Kuva: Jarmo Sipilä


Kaj Kunnas – Kohonnut verenpaine altistaa aivoinfarktille

kaj_kunnas_noste

Kuva: By Soppakanuuna (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons