0

Liikunta

Liikuntapaikat

Virkeän mielen säkyläläiset ammentavat pitkälti liikunnasta ja luonnosta. Vireä asuinympäristö yhdessä korkeatasoisten liikunta-olosuhteiden kanssa houkuttelee asukkaitaan liikkumaan ja harrastamaan.

Liikuntapalvelujen tehtävänä on tukea ja luoda edellytyksiä sekä mahdollisuuksia Säkylässä harjoitettavalle liikuntatoiminnalle. Kunta ylläpitää ja kehittää sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja. Tehtävänä on myös tukea ja koordinoida liikuntaa harjoittavaa yhdistys- ja kansalaistoimintaa. Toiminta-ajatuksena on liikuntaedellytyksiä luomalla lisätä liikunnan harrastamista sekä muuta terveyttä edistävää fyysistä aktiivisuutta niin, että mahdollisimman moni säkyläläinen liikkuu haluamallaan tavalla ja tasolla.

Kartalta löydät Säkylän liikuntapaikat. Lallin, Kepolan, Huovinrinteen ja yhteiskoulun tiloista löytyy erinomaiset liikuntasalit ja yhteiskoululta myös peilisali.

Paina kartasta löytyviä kuvakkeita saadaksesi lisätietoa kohteesta.

Säkylähalli, Isosäkylän liikuntapuisto ja jäähalli sekä Säkylän monitoimikenttä

…sijaitsee kuntakeskuksessa Isosäkylän liikuntapuiston sekä jäähallin välittömässä läheisyydessä. Hallista löytyy urheilu- ja kulttuuritapahtumiin soveltuva tilava palloilusali sekä kompakti kuntosali varustettuna ajanmukaisilla välineillä.

Halli palvelee koululaisia sekä harrasteryhmiä viikon jokaisena päivänä. Hallin vieressä sijaitsee Isosäkylän liikuntapuisto, johon kuuluu monitoimiareena sekä eri ikäryhmät huomioiva ulkokuntoilupuisto. Aluetta täydentää Säkylän moderni jäähalli joka palvelee koululaisia, kuntalaisia sekä alueen taitoluistelu- ja jääkiekkotoimintaa.

Vuonna 2020 valmistunut Säkylän monitoimikenttä – lähiliikuntapaikka sijaitsee Säkylän jäähallin (Urheilutie 4) takana urheiluhallin, Yhteiskoulun sekä Isosäkylän alakoulun välittömässä läheisyydessä. Valaistu lähiliikuntapaikka käsittää 120 metriä pitkän nelirataisen Novotan kestopäällysteinen juoksusuoran, 100 metriä pitkän juoksusuoran keinonurmesta sekä n. 400 neliömertin kokoisen oheisharjoittelualueen, joka myös on päällystetty keinonurmella. Lisäksi alueella on kaksi beach volley -kenttää, yleisurheilun hyppy- ja heittopaikkoja sekä vapaata tilaa liikunnan harrastamiselle.

Lallin pesä

Kansallispelimme pääpaikkana kunnassa toimii Lallin pesä. Laadukas hiekkatekonurmikenttä nykyaikaisine oheispalveluineen on paikallisten pesisjunnujen ahkerassa käytössä.

Iso-Vimman, Lehmuun ja Ristolan liikunta-alueet

Nautitpa sitten luistelusta, tenniksestä tai vaikka lentopallosta, löytyy harrastuspaikkoja eri puolilta kuntaa. Lehmuun alueelta löytää kaksi massapintaista tenniskenttää sekä läheltä Katinhännän pallo- ja luistelukenttä. Iso-Vimman urheilu-alueella tenniskenttien lisäksi voit ulkoilla pelaamalla jalkapalloa, jääkiekkoa, lentopalloa tai vaikka kokeilla moukarinheittoa. Kunnan pohjoispuolella Ristolassa voit pelata tennistä laadukkaalla kivituhkakentällä.

Mestarin lenkki ja Harrin Pati

Alueen menestyneiden urheilijoiden mukaan nimetyt valaistut kuntoradat ovat kesällä lenkkeilijöiden ja talvella hiihtäjien suosiossa. Kuntoratojen kartat löytyvät Säkylän kunnan nettisivuilta.

Harjureitti ja Huovinrinteen ulkoilu-alueet

Pikkulapiksikin nimetty Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti, joka sai vuonna 2016 virallisen ulkoreittistatuksen. Reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Harjureitin kunnossapidosta vastaavat Loimaan ja Huittisten kaupungit sekä Oripään ja Säkylän kunnat.

Varuskunta-alueella olevalla Säkylänharjulla on mahdollisuus liikkua Huovinrinteen upeilla ulkoilureiteillä. Alueella sijaitsevat ampumahiihtokeskus sekä prikaatin koulu- ja taisteluampumaradat. Ulkoilureiteillä järjestetään mm. vuotuiset Huovinretken latu- ja polkuretket.

Eenokki Frisbee-golf

Eenokin frisbeegolf-rata sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Pyhäjärven rannalla. Rata on 12-väyläinen ja väylien pituudet vaihtelevat 55 metristä 182 metriin. Kokonaispituutta väylille kertyy on 1237 metriä. Roko radan pituus siirtymineen on 2400 metriä.

Lisätietoa radasta Frisbeegolfradat.fi -sivustolla

Tapahtumat

Kunnan,  yhdistystoimijoiden ja eri sidosryhmien yhteistyöllä Säkylässä järjestetään monipuolista toimintaa sekä erilaisia liikuntatapahtumia kaikki kuntalaiset huomioiden.

Lasten uimakoulut, ikäihmisten ulkoilupäivät, kesäinen Säkylätriathlon ja Mansikkamaraton tai vaikka naisille suunnattu Kertun Kirmaisu tarjoavat kaikille mahdollisuuden osallistua ja nauttia liikkumisen riemusta.